Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es

EN PLENA VEREMA


domontsant - 23 setembre, 2021 - 0 comments

A la DO Montsant ens trobem aquests dies en plena verema. Estan sent dies difícils perquè les pluges estan complicant la feina dels nostres viticultors, viticultores i cellers. Però malgrat tot, i gràcies al seu esforç i alt grau de sacrifici, encara podem confiar que aquesta serà la verema on, si més no, ens aproximarem a aquelles veremes on acostumàvem a collir 7 milions de quilos de raïm.

I és que, malgrat aquestes darreres setmanes d’inclemències meteorològiques, el cert és que les condicions d’enguany han estat més que beneficioses per a les nostres vinyes, començant per la Filomena, que va cobrir de blanc tot el nostre territori només arrencar aquest 2021, i que es va convertir en una boníssima reserva d’aigua per als nostres ceps.

Després va venir la primavera, una mica més seca de l’habitual, però compensada amb un estiu menys càlid i marcat per petits episodis de pluja que van ajudar al raïm a madurar lentament fins a arribar a les portes de la verema en el seu millor estat de salut. La qual cosa no és poc si tenim en compte que venim de dos anys duríssims per a les nostres plantes, amb una gran sequera l’any 2019 i una molt greu crisi de míldiu la passada campanya que va afectar un percentatge molt alt de les nostres vinyes.

I amb tot aquest panorama, sense defallir, hem continuat treballant per una agricultura més sostenible, apostant per tècniques com la confusió sexual que tants bons resultats ens està donant. Tant és així que ja es practica a 700 de les més de 1.900 hectàrees registrades a la DO. Els nostres viticultors hi aposten i nosaltres els hi donem tot el suport, amb l’objectiu de poder implantar aquesta tècnica en el 100% de les nostres vinyes.

Però no parlem de futurs. Ara és moment de centrar-se en la verema. És moment d’aconseguir que l’esforç de tot un any de feina es vegi recompensat en el millor raïm, que doni vida a excel·lents Vins Montsant. Des de la DO esperem que l’anyada 2021 sigui tan bona com els nostres es mereixen i que, al final, puguem dir que es va complir aquella dita que diu ‘Any de neu, any de déu’.