Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es

BENVINGUTS! I GRÀCIES!


domontsant - 16 setembre, 2021 - 0 comments

Em toca iniciar tot un seguit de reflexions que aniran apareixent en aquest blog de la DO Montsant que avui inaugurem i al qual us donem la benvinguda. Aquí trobareu escrits de persones del territori i de fora, que ens permetran veure, amb diferents mirades, la nostra DO.

A més, aquest escrit dona el tret de sortida de la celebració del nostre 20è aniversari!! Que joves que som i, alhora, quin llarg i intens camí que hem recorregut!

Porto molts anys implicada dins el Consell de la DO Montsant. Vaig entrar per cobrir la quota femenina (així m’ho van exposar: dels 10 membres, 1 dona!! Quina feinada queda per normalitzar el paper de la dona en els centres de participació/decisió del món del vi…) i amb els anys vaig entendre que una DO no només és un instrument de control i qualificació. Reivindico que ha de ser l’eina per aconseguir dignificar i valorar la feina dels qui conreen la terra.

Lluny queden aquells primers anys de feina purament administrativa. Només entenent la DO com a part activa en tot el procés que envolta l’elaboració i comercialització d’una ampolla de vi, la DO podrà fer-se un lloc dins el món del vi.

Si em pregunteu què m’enorgulleix més d’aquests 20 anys, tinc molt clara la resposta: la gent que conforma la DO, viticultors i elaboradors. Sense la seva inquietud i el seu dinamisme, i sobretot la seva autoexigència a l’hora d’entendre que no només venem vi, que venem territori, que venem una manera d’entendre la nostra viticultura, la nostra història, que cada ampolla conté una expressió de les nostres vinyes i del nostre paisatge, el camí exitós cap aquest moment no hagués estat possible.

Per tot això, gràcies! I benvinguts!

Pilar Just

Presidenta Consell Regulador de la DO Montsant