Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es

EL VI DEL MES: ‘VINYES VELLES DE SAMSÓ’, DE VINYES DOMÈNECH


domontsant - 7 octubre, 2021 - 0 comments

“Algunes vinyes velles són com petites joies que juntament amb l’anyada deixen una petjada que difícilment es pot repetir”. Així presenta el celler Vinyes Domènech la seva col·lecció de vins anomenada Experiències, i de la qual en forma part aquest Vinyes Velles de Samsó.

Es tracta d’un vi que neix de carinyenes molt velles, de poc rendiment, i que creixen en sòls argilo-calcaris i argiles vermelles, i treballades en ecològic. Un 100% carinyena amb 12 mesos de criança en botes de roure francès.

D’un net, brillant i intens color robí, aquest Vinyes Velles de Samsó presenta aromes intensos de fruites negres i vermelles, nabius, groselles amb presència balsàmica de sotabosc mediterrani i notes florals de violetes silvestres.

És un vi concentrat i fresc al mateix temps, on hi conviuen fruites vermelles i notes d’envelliment en plena harmonia amb el paisatge que l’envolta. Un vi negre ideal per a acompanyar unes bones galtes de vedella estofades al vi negre o un bon xai, estofat o a la brasa.

Sobre el celler

El celler Vinyes Domènech va ser fundat l’any 2002 per la família Domènech amb l’objectiu de conservar i millorar el patrimoni natural de la finca creant un projecte vitivinícola que expressés el paisatge i la biodiversitat de l’entorn.

Vinyes Domènech està situat en un espai natural protegit de gran bellesa, entre la Serra de Llaberia i el Montalt, al sud del Priorat. Al llarg d’aquests anys han anat incorporant vinyes de diferents indrets de la DO Montsant, sempre cercant les zones més altes, vinyes velles i sòls que li donin personalitat i tipicitat a cada vi. En definitiva, vinyes úniques i de molt poca producció, on les garnatxes i les carinyenes donin la màxima expressió.

Articles Relacionats