Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca en es

Vinyes Domènech

Home / Cellers / Vinyes Domènech

Vinyes Domènech

Fundat l’any 2002 per la família Domènech amb l’objectiu de conservar i millorar el patrimoni natural de la finca, creant un projecte vitivinícola que expressi el paisatge i biodiversitat de l’entorn, tot esdevenint un ecosistema únic.

Vinyes Domènech està situat en un espai natural protegit de gran bellesa, entre la Serra de Llaberia i el Montalt, al sud del Priorat i dins de la DO Montsant. A 450 metres d’altitud i a 10 km del mar, és un amfiteatre rodejat de muntanyes i de bosc mediterrani, amb una orografia molt irregular. Al llarg d’aquests anys han anat incorporant vinyes dels millors indrets de la DO Montsant (Capçanes, La Figuera, El Masroig…) sempre cercant les zones més altes, vinyes velles i sòls que li donen personalitat i tipicitat a cada vi. En definitiva, vinyes úniques i de molt poca producció, on les garnatxes i les carinyenes donen la màxima expressió. Són terroirs que impregnen d’un caràcter especial a les vinyes per produir grans vins de guarda.

Vinyes Domènech, amb una agricultura ecològica (certificada pel CCPAE-2007) i biodinàmica, treballa l’harmonia entre la vinya i la biodiversitat que l’envolta perquè es realimentin entre elles, donant uns vins mimètics amb el seu paisatge.

L’any 2015 el resultat de tot aquest treball es va consolidar en rebre el reconeixement de Vi de Finca per part de l’INCAVI i la DO Montsant. Es dóna, entre altres requisits, a finques singulars, vins de prestigi internacional i amb exigents protocols de qualitat i traçabilitat.

Aquests trets diferenciadors proporcionen singularitat i tipicitat a Vinyes Domènech, fet pel qual el passat mes de juny la DO Montsant li va concedir el Premi a la Millor Vinya-Viticultor 2019.

Adreça

Cami del Collet Km 3.8, 43776, Capçanes

Telèfon

670297395

Articles Relacionats