Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es

La Guía Peñín tasta els vins de Montsant

TastPeñinMontsant.JPG

La Guía Peñín tasta els vins de Montsant

30 maig, 2014

Javier Luengo i Pablo Vecilla, membres de l’equip de tast de la prestigiosa Guía Peñín, han avaluat aquesta setmana uns 160 vins de la Denominació d’Origen Montsant de cara a la confecció de la propera publicació.

Javier Luengo i Pablo Vecilla, membres de l’equip de tast de la prestigiosa Guía Peñín, han avaluat aquesta setmana uns 160 vins de la Denominació d’Origen Montsant de cara a la confecció de la propera publicació.

Tot i que els resultats d’aquest tast no es faran públics fins a finals d’any, quan veurà la llum La Guía Peñín de los Vinos de España 2015, l’equip de tastadors sí en va exposar unes primeres impressions, tant dels vins tastats com de la situació global de la DO Montsant.

Javier Luengo i Pablo Vecilla coincideixen en què tot i ser una de les denominacions d’origen més joves de l’estat, “Montsant té un posicionament envejable, amb uns vins de molt alta qualitat que li han permès guanyar-se aquest reconeixement, en relativament poc temps”. Els tastadors també creuen que “més enllà dels productors de renom, Montsant és una denominació d’origen molt cohesionada, en la qual tots els cellers han sabut treballar bé, fins al punt que es pot parlar d’un concepte de marca Montsant, que al nostre entendre té molta importància”. “Aquest fet també comporta molta responsabilitat, el punt de partida és molt alt i cal ser constants”, afegeixen.

Respecte al tast de vins, que va tenir lloc a les instal·lacions de VITEC, Javier Luengo va destacar l’anyada 2013, “en la qual s’intueix una milloria respecte a les dues anyades anteriors”. “Els vins joves s’han mostrat més frescos, amb molta fruita i bones acideses, amb un pas per boca lleuger i molt agradable, característiques que ens fan pensar que els vins amb criança d’aquesta anyada donaran que parlar”, afirma Luengo. En aquest sentit, també es va referir als vins amb criança de l’anyada 2010, que va definir com “molt fresca, molt exuberant i explosiva”.

Per la seva part, Pablo Vecilla va fer esment als vins blancs i rosats. Respecte a aquests últims, Vecilla va destacar que s’havien mostrat “aromàticament molt intensos, amb molta fruita fresca, florals i amb notes de mineralitat”.  En relació als blancs, el tastador va fer esment a “la frescor i l’acidesa marcada, que auguren bon recorregut a aquests vins de garnatxa blanca i macabeu”. També va incidir en què “per norma general, els elaboradors controlen molt bé el pas per fusta d’aquests vins, de manera que aquesta no oculten altres notes que ens semblen més interessants”.

En l’edició 2014 de la Guía Peñín, el 40% dels vins presentats van ser considerats “Excel·lents”, i el 50% “Molt Bons”. La guia iniciava la seva anàlisi de Montsant destacant que “és avui dia la denominació d’origen que està experimentant el major creixement qualitatiu a Catalunya”.

Articles Relacionats