Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es

LA DO MONTSANT FINALITZA UNA VEREMA MARCADA PEL DESCENS DE LA PRODUCCIÓ I L’AUGMENT DE LA QUALITAT

LA DO MONTSANT FINALITZA UNA VEREMA MARCADA PEL DESCENS DE LA PRODUCCIÓ I L’AUGMENT DE LA QUALITAT

15 octubre, 2019

La verema de la Denominació d’Origen Montsant arriba aquests dies al seu final. Amb gairebé el 90% del raïm veremat, es compleixen les previsions que parlaven d’una reducció de la producció respecte a la mitjana dels darrers anys, a causa fonamentalment de la falta de pluges i l’onada de calor que va partir la comarca a finals de juny i principis de juliol, i que va afectar especialment a les Carinyenes.

El total de quilos de raïm veremats fins a la data supera els 6 milions (un 10% menys que en la verema del 2018) i presenta un estat fitosanitari excel·lent, gràcies precisament a la sequera, que hi juga a favor i impedeix que es propaguin malalties entre els ceps. D’altra banda, la zona experimental on s’apliquen per tercer any consecutiu els estudis del projecte LIFE Priorat+Montsant, que han d’ajudar als viticultors i cellers a la posada en marxa de pràctiques més sostenibles per al territori, presenta enguany uns resultants excel·lents, amb una afectació gairebé nul·la de malalties produïdes pel cuc del raïm.

Pel que fa a les varietats, les negres representen el 92% de la verema davant del 8% de les blanques. Dins les negres, les Garnatxes i Carinyenes superen el 60%, amb prop dels 3 milions i mig de quilos. La Carinyena és la varietat que ha patit més el descens de la producció, situant-se fins ara prop el milió i mig de quilos davant dels gairebé 2 milions de l’any 2018.

Respecte als controls de producció, enguany la verema s’ha registrat i controlat per una única parcel·la vitícola, fet que ha permès obtenir dades més reals i al dia de la verema. Segons afirma Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, “s’han portat a terme aforaments tant a les finques com als cellers per validar totes les dades i garantir així de la manera més fidedigna possible la traçabilitat del producte i la qualitat final dels vins Montsant”. L’objectiu final d’aquests controls s’ajusta a la voluntat de la DO Montsant de continuar aportant garanties de qualitat als consumidors i als professionals del món del vi.

Articles Relacionats