Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es

Jornal a Falset, nova proposta enoturística

Jornal.jpg

Jornal a Falset, nova proposta enoturística

7 gener, 2013

La Fundació Castell del Vi i la Cooperativa Falset Marçà estrenen una nova activitat a la capital del Priorat, Falset, amb l’objectiu d’ampliar l’oferta enoturística i desestacionalitzar al llarg de tot l’any les visites.

La Fundació Castell del Vi i la Cooperativa Falset Marçà estrenen una nova activitat a la capital del Priorat, Falset, amb l’objectiu d’ampliar l’oferta enoturística i desestacionalitzar al llarg de tot l’any les visites.

L’activitat, que duu per nom “Jornal a Falset”, consisteix en una doble oferta: al matí, la visita al centre d’interpretació del vi, al Castell de Falset, i a la tarda a la Cooperativa Falset Marçà amb tast de vins inclòs. El programa inclou un esmorzar, un dinar i una visita turística per diferents punts d’interès cultural i patrimonial del municipi.

El guiatge de les visites va a càrrec de la companyia reusenca Teatre del Napbuf, que és qui també organitza les visites a la Cooperativa Falset Marçà. Des de l’any 2009 que van posar en marxa les visites teatralitzades, més de 9.000 persones han visitat el celler.

“Jornal a Falset” ja està en marxa i s’ha posat en marxa amb l’objectiu de visibilitzar els diferents atractius enoturístics de Falset i aglutinar-los en una mateixa jornada, per aprofitar els fluxos de visitants que arriben a la comarca i en particular al celler de la Cooperativa Falset Marçà que el 2012 ha celebrat, amb èxit de visitants, el centenari.

L’inici del recorregut es planteja a les 10h del matí amb un esmorzar a la plaça d’armes del Castell de Falset. Tot seguit es visita el centre d’interpretació, un equipament modern i innovador que fa al visitant un recorregut per la història i la cultura del vi del Priorat.

Seguiment, es proposa un circuït per diferents punts turístics de Falset, que estan senyalitzats en un itinerari que inclou des de la Plaça de la Quartera – envoltada d’antics porxos i una de les poques de Catalunya construïda en pendent-; a l’antic palau dels Comtes d’Azara, amb elements renaixentistes que daten el segle XVIII; l’Església de Santa Maria; la Font del Batlle i els antics rentadors, i el Portal del Bou, l’únic que queda dels 5 que tancaven la vila.

A continuació, sobre les 14h, els visitants podran dinar en un dels tres establiments de restauració de Falset que s’han sumat fins el moment a la iniciativa: l’Hotel-Hostal Sport, El Cairat i el restaurant Quinoa.

A les 16h, la proposta inclou la visita al celler modernista, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí. El recorregut per la Cooperativa Falset Marçà, una de les anomenades “Catedrals del Vi” és també amb guia i finalitza amb un tast de vins del celler. La visita finalitza al voltant de quarts de sis de la tarda.

L’activitat que te un cost total de 40 euros (tot inclòs), està pensada per a grups, però es pot adaptar a les necessitats i circumstàncies de cada visitant, segons disponibilitat. El detall del programa es pot consultar al web: http://issuu.com/ajuntamentfalset/docs/jornal_a_falset.

Articles Relacionats