Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es

ELS CELLERS DE LA DO MONTSANT PARTICIPEN A FENAVIN I LA FIRA DEL VI DE POLLENÇA

ELS CELLERS DE LA DO MONTSANT PARTICIPEN A FENAVIN I LA FIRA DEL VI DE POLLENÇA

7 maig, 2019

Aquest matí ha arrencat a Ciudad Real la desena edició de Fenavin, la Feria Nacional del Vino i una de les més importants que se celebren a Espanya amb l’objectiu d’impulsar el negoci del sector vinícola nacional i internacional.

La Denominació d’Origen Montsant compta amb un estand propi que aplega 12 dels seus cellers. Així, aquells que s’apropin fins al Pavelló 9 (carrer 21, estand 4) podran conèixer de primera mà, no només els treballs d’estudi de la DO Montsant, sinó també una bona representació dels seus vins a través de les propostes dels cellers presents: Cal Bessó, Celler Cairats, Celler de Capçanes, Celler Cedó Anguera, Celler Comunica, Celler Masroig, Cellers Sant Rafel, Cooperativa Falset Marçà, Laurona i Orto Vins.

La fira, per la que passa un bon nombre de visitants i compradors internacionals, estarà oberta fins a aquest dijous 9 de maig.

 

Fira del Vi de Pollença, 11 i 12 de maig

I aquest proper cap de setmana, la DO Montsant es trasllada fins a Pollença per participar en la XVI edició de la Fira del Vi, que se celebra al Claustre de Sant Domingo d’aquesta localitat mallorquina. La visita s’emmarca en l’acord d’agermanament establert entre la Fira del Vi de Falset i la de Pollença que, de fet, ha tingut ja presència enguany a Falset per tal de promocionar els seus vins.

La Fira del Vi de Pollença està promoguda per l’Associació Vi Primitiu de Pollença, que la va posar en marxa l’any 2004 amb la voluntat que tots els cellers de les Illes Balears es poguessin donar a conèixer al públic general. A la darrera edició van participar 40 cellers de les Illes, als quals enguany se sumaran els vins de 20 dels cellers que conformen la DO Montsant, i que estaran presents a l’estand que la DO tindrà a la fira com a DO convidada.

 

La Fira del Vi de Falset tanca un any més amb èxit de visitants i degustacions

La 24a edició de la Fira del Vi de Falset tanca amb més de 30.000 visitants i unes 33.000 degustacions servides al llarg de tot el cap de setmana. Unes xifres més que satisfactòries per una fira que creix any rere any, tant en visitants com en nombre de cellers participants.

Així, enguany s’han tornat a batre dos rècords. Per una banda, el del dissabte més fort de la història de la Fira, amb unes 20.500 degustacions servides. I d’altra banda, rècord de cellers participants, arribant als 83 de la DO Montsant i de la DOQ Priorat.

També els actes que s’han celebrat arreu de la comarca han tingut una acollida excepcional, i pels tastos organitzats a l’Espai Wine Lover de la Fira han passat prop d’un miler de persones. Els dos tastos organitzats per la DO Montsant en aquest espai han tingut també una molt bona acollida, tant dissabte amb el tast de zonificació, com diumenge amb el tast més pensat per mostrar al públic final la varietat de matisos que caracteritzen els vins de la DO Montsant, com ara els sòls, els climes o les varietats històriques.

El tast per a professionals, que es va celebrar aquest dilluns 6 com a tancament de la fira, va aplegar enguany més de 350 professionals del món de la restauració, la sumilleria, la distribució, la importació i la premsa especialitzada. L’objectiu d’aquesta jornada és posar punt final a la fira potenciant el seu vessant més professional i fent d’aquesta una trobada eminentment de negoci.

Articles Relacionats