Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es

‘ACÚSTIC BLANC 2017’ I ‘L’ALLEU NEGRE 2017’, NOUS VINS INSTITUCIONALS DE LA DO MONTSANT

‘ACÚSTIC BLANC 2017’ I ‘L’ALLEU NEGRE 2017’, NOUS VINS INSTITUCIONALS DE LA DO MONTSANT

27 març, 2019

La Denominació d’Origen Montsant ja té els vins institucionals per a aquest 2019. Acústic Blanc 2017, d’Acústic Celler, i L’Alleu Negre 2017 del Celler Vendrell Rived han estat els vins escollits per representar la DO Montsant en actes promocionals i protocol·laris.

Els vins han estat escollits per membres del panell de tast de la DO Montsant en un tast a cegues organitzat per la DO en col·laboració amb el Parc Tecnològic del Vi de Falset (VITEC). Els criteris avaluables es van establir en una fitxa específica per a l’ocasió, i el consens va ser gairebé absolut respecte als vins triats.

 

Acústic Blanc, 2017

Amb 3 mesos de fermentació en bótes noves de roure francès i 6 més de criança en lies, l’Acústic Blanc és un vi complex i expressiu.

Cupatge amb predomini de Garnatxa blanca en un 85% que li aporta estructura i caràcter, conté també Garnatxa roja, que li aporta acidesa i frescor, Macabeu que li atorga finesa i tocs fruitals, i Pansal que facilitat la criança.

Les vinyes d’on prové són vinyes velles d’entre 40 i 80 anys que creixen en terrenys pobres i pedregosos on conviuen l’argila, l’arena pedregosa i els còdols.

De color pallis brillant, Acústic Blanc és un vi d’aroma complex i expressiu, amb records a herbes silvestres mediterrànies, com el romaní, a fruita fresca i cítrics de flor blanca. En boca és saborós, complex, fi, fruitós i amb bona acidesa.

 

L’Alleu Negre 2017

Amb criança de 12 mesos en bóta de roure francès, L’Alleu és fruit d’un cupatge de les dues varietats més representatives de la DO Montsant, la Garnatxa i la Carinyena.

Es tracta del primogènit del Celler Vendrell Rived, i el seu nom fa referència a la finca on es va construir el celler l’any 2000.

Provinent de vinyes velles amb edats compreses entre els 50 i els 80 anys, els ceps creixen en sòls calcaris i argilosos, i són treballats mitjançant una viticultura tradicional -amb verema manual- i ecològica, sota la certificació CCPAE.

L’Alleu és un vi negre concentrat, potent i elegant. En nas és golós, amb records a fruits vermells madurs i amb tocs torrats de la criança. En boca és poderós, mostrant tota la seva amplitud amb un final llarg i persistent.

Articles Relacionats