Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es

8 Montsant al “Salón de los Mejores Vinos” Peñín

TastPeñinjuny2013.jpg

8 Montsant al “Salón de los Mejores Vinos” Peñín

8 octubre, 2013

La DO Montsant estarà ben representada aquest dijous 10 d’octubre al XIV Salón de los Mejores Vinos de España, que organitza la Guía Peñin.

La DO Montsant estarà ben representada aquest dijous 10 d’octubre al XIV Salón de los Mejores Vinos de España, que organitza la Guía Peñin.

En aquest esdeveniment, que es considera un dels més importants del sector en l’àmbit estatal, s’hi podran trobar 8 vins de la DO Montsant que, d’acord amb el criteri de selecció dels organitzadors per participar-hi, han superat els 93 punts a la Guía Peñín 2014. Aquesta puntuació marca l’inici dels vins catalogats com a excel·lents o excepcionals per la guia.

Els vins són els següents: Les Sorts Sycar 2010 (Celler el Masroig); Laurona Plini 2009 (Celler Laurona); Mas de Can Blau 2009 i Mas de Can Blau 2010 (Can Blau); Trossos Tros Negre Magnum 2009, Trossos Tros Blanc Magnum 2010 i Trossos Tros Negre 2010 (Alfredo Arribas); Luno 2011 (Ediciones I-Limitadas).

La Guía Peñín ha atorgat en els darrers anys molt bones puntuacions als vins de la DO Montsant, certificant d’aquesta manera el compromís en elaborar vins de qualitat per part dels enòlegs i cellers. En l’edició de 2012, 77 vins de la DO Montsant van obtenir 90 punts o més i, en l’edició de 2013, van ser 80. A l’espera de conèixer les puntuacions que atorgarà als vins de Montsant la Guía Peñín 2014, recuperem les primeres impressions del seu director, Carlos Gonzàlez, que després del tast del mes de juny apuntava que “Montsant està ensenyant al món que té unes garnatxes i una carinyena molt interessants, molt expressives”. Destacava també “l’evolució a l’alça” d’una DO que definia com “complexa, ja que dintre de l’homogeneïtat hi ha diferències entre els vins d’unes zones i d’altres, un fet que es reflecteix en què en una mateixa anyada es poden trobar vins molt madurs i, alhora, vins molt frescos”. Carlos González entén que “aquesta complexitat aporta valor a la DO Montsant”.

El XIV Salón de los Mejores Vinos de España se celebrarà al Museu del Ferrocarril de Madrid, en una única jornada i en horari d’11:00 a 21:00 hores. Fins a les 17 hores, només es permetrà l'accés a professionals i mitjans de comunicació amb acreditació. I a partir d'aquesta hora, el consumidor final també podrà accedir al recinte.

Articles Relacionats