Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca en es

Cooperativa Falset Marçà

Home / Cellers / Cooperativa Falset Marçà

Cooperativa Falset Marçà

El 1919, els nostres avantpassats van inaugurar un celler a Falset que és una joia de l’arquitectura, a cavall entre el Modernisme i el Noucentisme. És una de les anomenades “catedrals del vi”, obra del cèlebre arquitecte Cèsar Martinell, deixeble d’Antoni Gaudí.

L’edifici de la cooperativa és un patrimoni del qual ens sentim orgullosos i que ens agrada mostrar, convençuts que la feina ben feta és duradora i sempre t’acaba per donar satisfaccions impagables

La Cooperativa de Falset-Marçà (DO Montsant) és el resultat de la fusió entre les cooperatives de Marçà i de Falset, dos pobles veïns separats tan sols per 3 kilòmetres de carretera, a la part meridional de la comarca del Priorat. La producció de vins i olis de qualitat és la nostra principal activitat.

Fa més de cent anys (el 1912, concretament) que Marçà va veure néixer el seu primer sindicat, mentre que a Falset l’origen de la cooperativa cal situar-lo cinc anys més tard, el 1917.

La fusió de les dues cooperatives locals té data del 1999.

Elaboradors de 750.000 ampolles de vi a l’any i exportadors a més d’una trentena de països, les xifres actuals poca cosa tenen a veure amb les dels orígens, a principis del segle XX.

Tot ha canviat molt en un centenar d’anys, i els esforços en innovació han estat immensos. La cooperativa, avui dia, segueix innovant, cosa que no vol dir que no se sigui respectuosa amb la tradició.

Adreça

C/Miquel Barceló, 31, 43730, Falset

Telèfon

977830105

Articles Relacionats