Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es

Temps de verema a la DO Montsant

T29_RLM2995BX.jpg

Temps de verema a la DO Montsant

8 setembre, 2013

Els viticultors de la Denominació d’Origen Montsant han iniciat aquests dies la verema. Les previsions apunten que serà d’una magnífica qualitat.

Els viticultors de la Denominació d’Origen Montsant han iniciat aquests dies la verema. Les previsions apunten que serà d’una magnífica qualitat.

L’hivern fred i poc plujós va incidir en què la brotació fos més tardana de l’habitual, tot i que els sarments ja deixaven veure una producció equilibrada de raïm. Les precipatcions de la primavera van contribuir al bon creixement de les estructures vegetals i un estiu sec, sense ser excessivament calorós, ha permès que els fruits no siguin molt grans i que la seva maduració hagi evolucionat correctament. 

La collita de raïm a la DO Montsant s’estendrà fins a entrat el mes de novembre, quan s’acabaran de veremar les vinyes ubicades en les zones més tardanes. De moment, la verema s’ha inciat amb varietats primerenques i en les zones on aquestes maduren més aviat. 

Cal recordar que a la DO Montsant, en la que les condicions climàtiques i orgràfiques són diverses, s’està molt a sobre de cada vinya i es determina minuciosament el moment òpitm de recolecció del fruit per tal de poder elaborar vins de gran qualitat.

La producció de la DO Montsant, que compta amb unes 1.800 hectàrees, oscil·la entre els 7 i els 9 milions de quilograms, dels quals el 95% corresponen a varietats negres. La garnatxa i la carinyena en són les més representatives i suposen 2/3 parts d’aquestes varietats. Ull de llebre, cabernet, merlot, syrah, monestrell i picapoll n’acaben de completar el total.

Pel que fa a les varietats blanques, el 5% de la producció, gairebé totes corresponen a garnatxa blanca i macabeu. Tot i que també s’hi cultiven varietats com el pansal, el chardonnay o la parellada, la seva presència és testimonial.

Articles Relacionats