Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca en es

Nova guia d’enoturisme Vinologue Montsant

Portada Vinologue Montsant.jpg

Nova guia d’enoturisme Vinologue Montsant

10 juny, 2014

Aquest mes de juny s'ha presentat la doble edició en català i en anglès del llibre "Vinologue Montsant". Es tracta d'una guia d'enoturisme sobre els cellers i vins de la Denominació d'Origen Montsant, on s'inclouen 64 elaboradors així com notes de tast de 225 vins valorats per un comitè de sommeliers.

Aquest mes de juny s'ha presentat la doble edició en català i en anglès del llibre "Vinologue Montsant". Es tracta d'una guia d'enoturisme sobre els cellers i vins de la Denominació d'Origen Montsant, on s'inclouen 64 elaboradors així com notes de tast de 225 vins valorats per un comitè de sommeliers.

Es tracta d'una guia de 312 pàgines a tot color, publicada simultàniament en català i anglès, que inclou 64 elaboradors i 225 vins inclosos dins la zona geogràfica de la DO Montsant. A més ofereix una introducció general amb informació pràctica, sobre la història, les especialitats gastronòmiques i festes locals, varietats de raïms que defineixen la regió, etc. També inclou itineraris recomanats, mapes de cada subzona i llocs on menjar o dormir. Cada elaborador té un perfil amb dades de contacte i informació sobre visites enoturístiques acompanyades de les coordenades de GPS per arribar-hi i un codi QR per tenir aquesta informació immediatament disponible al mòbil. També s'inclouen els vins principals del celler amb les dades tècniques i nota de tast.

Els tastos dels vins inclosos a la guia es van realitzar a les sales cedides amablement pel bar de vins MésDvi i la botiga Magatzem Escolà de Barcelona. Han format part del comitè de tast de manera desinteressada els següents sommeliers: Carlos Álvarez, Victoria Ibáñez, Ramon Roset, Xavi Bassa, Èric Vicente, Dani Garcia, Patrick Webb i Mar Galván.

La versió en anglès de la guia es distribuirà a les llibreries dels Estats Units i Canadà a partir del setembre i també s'ha editat en format de llibre electrònic, que es pot adquirir i descarregar des de la majoria de països a través de las plataformes principals de distribució d'epub, Amazon, Apple i Barnes & Noble.

L'edició impresa de Vinologue Montsant té un preu de venda al públic de 19€.

La  col·lecció de guies d'enoturisme Vinologue de l'editorial Leavenworth Press va néixer el 2007 als Estats Units amb la voluntat de donar a conèixer petites regions vinícoles del món que no reben l'atenció internacional que es mereixen.  La majoria de guies de viatges passen per alt o dediquen molt poc espai a parlar de l'oferta enoturística de la regió sobre la que parlen, però la col·lecció Vinologue agafa els cellers i els vins com els destins principals del viatge.

La guia Vinologue Priorat, editada l'any passat, ha guanyat un dels prestigiosos premis Gourmand i en la seva versió en anglès es distribueix Amèrica del Nord. Aquesta nova guia Montsant n'és una companya imprescindible per a qualsevol amant del vi.

Sobre l'autor

Miquel Hudin és originari de Califòrnia, però durant els últims deu anys ha visitat i escrit sobre cellers d'arreu del món. La seva relació professional amb el món del vi va iniciar-se en treballar al celler de Francis Ford Coppola a Napa Valley als anys 1990. Ocasionalment també fa de jutge en concursos de vins, fa visites enoturístiques guiades i assessora sommeliers i restaurants sobre regions vinícoles poc conegudes. 

Articles Relacionats