Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca

LA DO MONTSANT TREBALLA PER APLANAR EL CAMÍ DE CELLERS I VITICULTORS UN COP SUPERAT L’ESTAT D’ALARMA

LA DO MONTSANT TREBALLA PER APLANAR EL CAMÍ DE CELLERS I VITICULTORS UN COP SUPERAT L’ESTAT D’ALARMA

6 abril, 2020

Els responsables de la Denominació d’Origen Montsant treballen intensament aquests dies en el denominat ‘dia després’. El futur de cellers i viticultors, un cop passada aquesta crisi sanitària, és una incògnita, com ho és per a la gran majoria de sectors, i per això des de la DO Montsant es busca minimitzar el màxim possible la incertesa amb mesures i iniciatives que donin suport als seus membres.

En aquest sentit, la DO Montsant està sent part activa, a través de la comissió d’agroalimentació, a les reunions que la Cambra de Comerç de Reus està organitzant periòdicament aquestes setmanes amb l’objectiu d’identificar les necessitats presents i futures del sector per intentar pal·liar els efectes de l’endemà de la COVID-19.

Entre les mesures que hi ha sobre la taula, l’esforç que s’ha de fer des de tots els sectors implicats per incidir en el consum de productes de proximitat, especialment pel que fa al canal HORECA, amb un pes molt important a la zona.

També a nivell comarcal s’estan posant tots els esforços per combatre la situació. Així, els sectors socioeconòmics del Priorat es reuneixen també aquests dies per estudiar la implementació d’eines que es puguin posar en marxa a la comarca de cara al futur més pròxim i que serveixen per salvaguardar els principals eixos econòmics del territori, com són el sector del vi i l’enoturisme en el seu sentit més ampli.

 

Proximitat i sostenibilitat, valors a l’alça

Des de la DO Montsant es fa una crida al consumidor perquè aposti pels productes de proximitat, ajudant així a reactivar l’economia local en un moment clau per a la supervivència amb garanties d’un sector com el vinícola que, a la zona de la DO Montsant, està format fonamentalment per petits cellers de caràcter familiar, que en aquests moments necessiten més que mai el suport tant del sector com del consumidor.

Així mateix, des de la DO Montsant es continua treballant intensament en un model de producció vitivinícola sostenible, amb el ferm convenciment que aquest és el camí per conservar un entorn natural únic i reduir l’impacte ambiental en la quantitat i la qualitat del vi produït a la comarca, especialment en un context de competència creixent i amb un mercat cada vegada més exigent amb la responsabilitat mediambiental de les empreses.

Articles Relacionats