Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca

LA DO MONTSANT REP UN GRUP D’IMPORTADORS AMERICANS EN LA PRIMERA MISSIÓ INVERSA DEL 2018

LA DO MONTSANT REP UN GRUP D’IMPORTADORS AMERICANS EN LA PRIMERA MISSIÓ INVERSA DEL 2018

2 març, 2018

LA DO MONTSANT REP UN GRUP D’IMPORTADORS AMERICANS EN LA PRIMERA MISSIÓ INVERSA DEL 2018

 

LA DO MONTSANT REP UN GRUP D’IMPORTADORS AMERICANS EN LA PRIMERA MISSIÓ INVERSA DEL 2018

 

Aquest cap de setmana arrenca la primera de les missions inverses que la Denominació d’Origen Montsant té previstes al llarg d’aquest 2018. Aquesta primera missió té com a protagonistes els Estats Units, i serà portada a terme en dues fases: una primera fase, la que comença aquest dissabte, centrada en un perfil més professional, lligat al món de la importació; i una segona fase centrada en prescriptors, amb un perfil més de cara al públic final. Cada una d’aquestes missions estarà formada per un grup de 15 persones, mentre que per part de la DO hi participaran 16 cellers.

 

De dissabte dia 3 fins al dimarts 6, els participants podran visitar el territori per conèixer de primera mà les tipicitats i característiques de la DO Montsant, donant-los a conèixer els principals projectes en els quals es troba immersa la DO actualment: el projecte de zonificació, el de caracterització de les garnatxes i les carinyenes, i el projecte LIFE.

 

Dilluns serà el dia destinat als cellers, amb un showroom pensat perquè els importadors americans coneguin a tots els productors que formaran part de l’acte, amb timings marcats al llarg de tot el dia. A més, dimarts s’organitzaran també una sèrie de visites a cellers perquè els visitants coneguin de primera mà tots i cada un dels projectes vinícoles que hi participen.

 

Un cop finalitzada aquesta primera fase, el pròxim cap de setmana serà el torn dels prescriptors. En aquest cas, la voluntat de la DO Montsant és donar-los a conèixer el funcionament de la DO, així com les diferents tipologies de cellers que s’hi troben emparats. Per arribar a un nivell superior de coneixement, l’objectiu és que el grup pugui visitar tots els cellers de la DO, així com organitzar-los tastos que els ajudin a adquirir un important grau de coneixement dels vins Montsant perquè puguin fer-ne difusió. 

 

Satisfacció a la DO per la bona acollida dels vins Montsant al Japó

La Denominació d’Origen Montsant fa una bona valoració del seu pas pel Japó, on s’ha traslladat recentment per promocionar els seus vins, que tan bona acollida estan experimentant a nivell internacional. El recent viatge al Japó n’ha estat una clara mostra, amb un nombre d’assistents, tant a Tokyo com a Osaka molt superior a l’esperat inicialment pels representants de la DO. En total, més de 200 persones, entre professionals del món de la restauració, la distribució i la premsa especialitzada, han pogut tastar els vins presentats a totes dues mostres.

 

Tant a Tokyo com a Osaka, els cellers van presentar els seus vins en actes en format showroom per a públic professional. D’altra banda, els participants vam poder assistir també a una sèrie de seminaris guiats per Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, i Pau Sabaté, coordinador de la DO, a on van poder aprofundir una mica més en les particularitats de la DO Montsant, així com en les dels seus vins. En el cas de Tokyo aquest aprofundiment es va poder fer també amb una sèrie de periodistes especialitzats. En un dinar maridatge, Pilar Just acompanyada de Pep Aguilar i Joan Asens, representants del Consell Regulador, van oferir al grup de periodistes un tast de zonificació per tal d’explicar amb més profunditat els vins Montsant.

 

Aquesta acció forma part de l’estratègia de promoció internacional de la DO Montsant, una DO on l’exportació representa el 30% de les vendes segons dades de l’informe corresponent al 2016. En el rànquing de països, Japó representa el quart país per volum d’exportació de vins Montsant, amb una mitjana de més de 120.000 ampolles l’any 2016.

 

Falset, 2 de març de 2018

 

Articles Relacionats