Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca

LA DO MONTSANT COMPTARÀ AMB UN ESTAND TEMÀTIC A LA FIRA DEL VI DE FALSET

LA DO MONTSANT COMPTARÀ AMB UN ESTAND TEMÀTIC A LA FIRA DEL VI DE FALSET

26 abril, 2018

La setmana vinent arrenca la 23a edició de la Fira del Vi de Falset. Del 4 al 6 de maig, Falset tornarà a ser la capital del vi en un cap de setmana que és ja una cita obligada per als professionals i aficionats del món del vi. La Fira és un gran aparador per als cellers de la zona, motiu pel qual any rere any creix la seva participació. En aquesta edició, una trentena de cellers de la DO Montsant tindran presència a la fira i participaran en els diferents actes del programa.

La setmana vinent arrenca la 23a edició de la Fira del Vi de Falset. Del 4 al 6 de maig, Falset tornarà a ser la capital del vi en un cap de setmana que és ja una cita obligada per als professionals i aficionats del món del vi. La Fira és un gran aparador per als cellers de la zona, motiu pel qual any rere any creix la seva participació. En aquesta edició, una trentena de cellers de la DO Montsant tindran presència a la fira i participaran en els diferents actes del programa.

 

En el marc de la fira, la Denominació d’Origen Montsant organitza una sèrie de tastos dirigits tant a professionals com a públic final. Dissabte 5 de maig (10h) tindrà lloc el primer d’aquests tastos, amb una nova edició del Tast del Decenni, on enguany es tastaran 12 referències del 2008. Aquest és un dels esdeveniments més esperats de la Fira del Vi, ja que suposa una ocasió única per comprovar com han evolucionat els vins 10 anys després, i permet també avaluar com els factors que van marcar la collita d’aquell any han condicionat la qualitat d’aquests vins avui en dia. El tast serà conduït per Joan Asens, membre del Consell Regulador de la DO Montsant, i tindrà lloc al Parc Tecnològic del Vi VITEC.

 

El mateix dissabte 5, però a la tarda (18h), tindrà lloc el segon dels tastos. En aquest cas serà un tast dirigit per Sergi de Lamo, director general del VITEC, i centrat en els estudis de caracterització de les garnatxes i les carinyenes del Montsant. Durant el tast es presentaran els resultats dels estudis d’aquest projecte que es va iniciar al 2016, i que ha permès descobrir les tipicitats d’aquestes varietats, les dues més característiques de la zona. El tast tindrà lloc a l’Espai Wine Lover, situat al recinte de la Fira del Vi.

 

Diumenge 6 (13:30h) serà el torn dels tastos més dirigits al públic final. Un passeig pels vins de la DO Montsant és el nom d’aquesta activitat que buscar apropar al públic la varietat de matisos de la DO Montsant pel que fa a sòls, climes, varietats històriques, vins tant negres com blancs i rancis… En definitiva, un tast que servirà per aprofundir en tots els elements que defineixen la DO Montsant i que configuren la seva identitat. El tast tindrà lloc a l’Espai Wine Lover de la Fira, i estarà guiat per Pep Aguilar i Sergi Montalà.

 

Un estand tematitzat

L’estand de la DO Montsant en aquesta edició de la Fira del Vi tindrà una temàtica específica: promocionar la diversitat de sòls dins del territori. L’objectiu és donar a conèixer als assistents com aquesta diversitat de sòls i zones dins el territori es trasllada als vins, donant lloc a l’àmplia i variada gamma de vins Montsant.

Els visitants podran descobrir i experimentar amb els sòls, conèixer les seves singularitats i, després, apropar-se als cellers presents a la fira per poder tastar els vins sorgits d’aquells sòls, i conèixer així de primera mà les singularitats de cada referència en relació al sòl al qual pertany.

 

Participació dels cellers a la Fira

Durant els dies de la Fira, la trentena de cellers de la DO Montsant que hi participen estaran presentes a molts dels actes que conformen el programa d’aquesta edició i que es desenvoluparan a diferents pobles del Priorat.

 

Entre els actes més destacats, la 4a edició de Food Trucks Masroig (dissabte 5, a partir de les 12h), una alternativa gastronòmica on poder maridar tapes amb els vins del Celler Masroig; Vermusic & Coop (dissabte 5, a les 12h), una trobada que arriba també a la 4a edició a la plaça de la Cooperativa Falset Marçà i que enguany comptarà amb l’actuació musical dels Strombers; Tasta els Reserva del Montsant! (dissabte 5 a les 13:30) una activitat que organitza el Celler Ronadelles a l’Espai Wine Lover de la Fira, i que permetrà als assistents descobrir els secrets dels Reserves i Grans Reserves del Montsant; o La Nit de les Garnatxes (divendres 4, a les 23h), un dels esdeveniments més esperats de la Fira del Vi i que arriba enguany a la seva 12a edició. El Celler de Capçanes tornarà a vestir-se de gala per celebrar aquesta nit enogastronòmica i artística on la varietat estrella serà, un any més, la Garnatxa negra del Montsant.

El programa complet d’activitats de la Fira es pot consultar a la seva pàgina web (www.firadelvi.org).

 

Tast per a professionals

Dilluns 7 de maig serà el torn dels professionals. A partir de les 10h, sommeliers, restauradors, distribuïdors, importadors i premsa especialitzada podran conèixer de primera mà la gamma de vins dels cellers que hi participen en la fira amb l’objectiu d’orientar la jornada cap a una trobada eminentment de negoci i potenciar així el vessant més professional de la Fira.

 

Per tal d’afavorir els acords comercials, els professionals acreditats disposaran d’un llibre de tast en el qual apareixeran totes les referències presentades al tast, amb informacions extra sobre l’elaboració del vi així com altres de caràcter més comercial com ara la franja de preu en què es troba cada vi.

 

Missió inversa alemanya

La Fira del Vi coincideix amb una nova missió inversa a la DO Montsant. En aquest cas un grup d’importadors alemanys visitarà la DO per aprofundir en el coneixement de les seves particularitats.

L’agenda d’aquesta missió inversa serà diferent de les portades a terme en mesos anteriors degut a la seva coincidència en el temps amb la Fira del Vi. Les activitats començaran dijous 3 amb dos showrooms, un al matí i un altre a la tarda, on participaran dos grups d’11 cellers perquè el grup de visitants conegui al màxim nombre de productors que conformen la DO.

 

Divendres 4 s’organitzarà un tour pel territori per explicar les varietats històriques i la diversitat paisatgística de la zona, amb tastos sobre el terreny per aprofundir en aquest coneixement. A la tarda, el grup participarà de la inauguració de la Fira del Vi, així com de la Nit de les Garnatxes al Celler de Capçanes.

La missió finalitzarà dissabte amb la participació del grup d’importadors en els tastos que la DO Montsant organitza per la Fira del Vi. El grup visitarà també la Fira per conèixer més a fons als productors que conformen la DO Montsant. 

 

Falset, 26 d’abril de 2018

 

 

 

 

*Per a més informació o demanar assistència a algun dels actes de la DO Montsant:

 

 

cid:image001.png@01D2BE5D.D4545BE0

Conchi Roque

Comunicació i Premsa PCatS Comunicació

Tel. 93 419 42 48
comunicacio@pcats-comunicacio.com

 

pcats.cat

Consell de Cent, 428, entresòl 2a – 08013 Barcelona

Resultat d'imatges de facebook logo

 

Aquest correu i els seus arxius adjunts són privats i confidencials i van dirigits exclusivament al seu destinatari. Si rep
aquest correu sense ésser el destinatari, li preguem l'elimini i ho faci saber a l'emissor. La difusió per qualsevol mitjà del
contingut d'aquest correu podria ser sancionada segons preveu la nostra llei.
Este correo y sus archivos asociados son privados y confidenciales y va dirigido exclusivamente a su destinatario. Si
recibe este correo sin ser el destinatario del mismo, le rogamos proceda a su eliminación y lo ponga en conocimiento
del emisor. La difusión por cualquier medio del contenido de este correo podría ser sancionada conforme a lo previsto en nuestras leyes.

 

 

 

Articles Relacionats