Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca

ELS VINS DE LA DO MONTSANT SE SUMEN UN ANY MÉS AL MOST FESTIVAL AL PRIORAT

ELS VINS DE LA DO MONTSANT SE SUMEN UN ANY MÉS AL MOST FESTIVAL AL PRIORAT

22 novembre, 2019

El Most Festival, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, arriba per quart any consecutiu al Priorat, i ho fa amb un programa més ambiciós, amb més projeccions i amb presència a més municipis.

La Denominació d’Origen Montsant torna a apostar un any més per aquest festival que contribueix a fomentar la cultura del vi a través del llenguatge audiovisual.

Els actes d’aquesta quarta edició, que se celebra del 27 de novembre a l’1 de desembre, arrenquen el dimecres 27 a la Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset (19h), amb la presentació del programa d’aquesta edició i la projecció de la pel·lícula The Red Stain, de Rodrigo Saavedra, un film que forma part de la campanya promocional dels cellers del director de cinema Francis Ford Coppola.

Dijous 28 el Most es trasllada fins a Cornudella. A les 20h, a La Renaixença, es projectaran diverses històries curtes de ficció que sorgeixen al voltant d’una ampolla vi, entre elles Patchwork, de Maria Manero, que explica la història d’un trasplantament, i que ha estat guardonada com a Millor Treball de Ficció a l’edició d’enguany del Most al Penedès. Un cop finalitzades les projeccions, els assistents podran gaudir dels vins Montsant que elaboren els cellers de Cornudella.

El matí del divendres 29 el festival torna a Falset. Ho fa al teatre L’Artesana (10h) amb la projecció d’El despertar del vino en Galicia: la vuelta al terroir, un documental dirigit per Pablo Alonso que planteja la crisi d’identitat i el debat obert a les principals denominacions d’origen gallegues entre tradició, innovació, globalització i indústria del vi.

El mateix divendres el Most arriba per primera vegada a La Figuera i Ulldemolins. A La Figuera, a les 19:30h a la Sala polivalent L’Euterpe, es projectarà L’invisible, de Sergei Tsoller, guanyadora del Premi Arrels als Most 2019 al Penedès, i que recull el testimoni de diversos viticultors de la regió d’Alsàcia que treballen l’invisible en el món de la intel·lectualitat i la indústria. Per la seva banda, a Ulldemolins es projectarà a la Sala 1 d’octubre, a les 22h, la pel·lícula guanyadora del Premi al Millor Documental del Most Festival 2019, Vinho, d’André Laranjinha, una pel·lícula que tracta sobre el cultiu i la producció vinícola a l’arxipèlag de les Açores. En tots dos passis es podran tastar vins de la DO Montsant dels cellers de ambdós municipis.

El dissabte 30 al matí el festival torna a Falset amb la projecció matinal al Castell (10:45h) del film Las voces del vino, d’Alejandro Biondo, una pel·lícula que mostra el testimoni d’homes i dones de diferents oficis i professions que parlen de la passió que implica el vi.

El mateix dissabte al vespre se celebra l’acte principal del Most Festival amb la projecció del film guanyador del Premi del Jurat al Most Festival 2019, Vitis Prohibita, le retour des cépages, del director Stéphan Balay. La pel·lícula tracta la prohibició de diverses varietats de raïm després que els vins elaborats amb elles fossin acusats de tenir mal gust i de dur a la follia. La projecció, que tindrà lloc al Teatre L’Artesana de Falset (19:30h) seguirà amb un debat sobre la vinya i el seu futur al Priorat on participaran Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, Salvador Puig, director general de l’INCAVI, i Sergi de Lamo, director del VITEC. En acabar el debat se servirà una degustació de vins de la DO Montsant.

El darrer dia del festival serà diumenge 1 de desembre. Al Café de l’Ateneu d’Els Guiamets, a les 19h, es projectarà Nous sommes qualques-uns, de la directora Florence Moëgling, una pel·lícula dedica a la filosofia de l’ajuda i la solidaritat mútua entre els viticultors d’una petita regió dels Pirineus Orientals. L’acte es tancarà amb la degustació de vins Montsant dels cellers del municipi.

Al llarg d’aquests dies, també altres municipis del Priorat com ara Bellmunt i la Vilella Alta acolliran actes del Most Festival 2019, amb les projeccions dels films Cépages rares, un patrimoine suisse, de Florian Burion, a Bellmunt, i la projecció de diversos curts de ficció a La Vilella Alta.

Articles Relacionats