Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es

Cambra de Reus inicia amb Montsant l’elecció de vins genèrics

T29_RLM3144BX.jpg

Cambra de Reus inicia amb Montsant l’elecció de vins genèrics

16 gener, 2014

La iniciativa, que arrenca aquest 2014 amb la DO Montsant, es realitzarà anualment de manera esglaonada amb totes i cadascuna de les denominacions d’origen (pròpies i compartides) de l’àmbit de la Cambra.

La iniciativa, que arrenca aquest 2014 amb la DO Montsant, es realitzarà anualment de manera esglaonada amb totes i cadascuna de les denominacions d’origen (pròpies i compartides) de l’àmbit de la Cambra.

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, en la línia de promoció del sector vinícola de casa nostra, es proposa disposar d’un assortiment de vins de les diverses Denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la corporació per poder atendre els seus compromisos institucionals i promocionals. De manera esglaonada anirà incorporant els vins de totes i cadascuna de les DO. En una primera fase el concurs servirà per escollir el vi genèric de la DO Montsant, concretament un vi negre, que ha de ser un exemple de la qualitat dels vins que s’elaboren en aquesta denominació d’origen.

Precisament el president de la Cambra, Isaac Sanromà, ha volgut subratllar que la proposta servirà per “confirmar la nostra voluntat de projectar el sector vinícola com un dels puntals de la promoció econòmica del territori. Aquesta ha estat una línia estratègica de la nostra gestió que volem potenciar amb aquesta proposta que referma el paper de prescriptor que sempre ha jugat la nostra institució en aquest àmbit. La feina que hem realitzat durant els últims anys ja servit per posicionar més i millor els vins de casa en tots els àmbits”.

La Cambra també voldrà donar un relleu especial al vi seleccionat durant l’edició 2014 de la REUS VIU EL VI que es realitzarà el proper mes de juny a la capital del Baix Camp i que constituirà, per tant, un dels elements de promoció del certamen.

Durant aquesta setmana la Cambra ha fet arribar, amb la complicitat del Consell Regulador, les bases als cellers de la DO Montsant.  Unes bases que també es poden consultar a la web de la corporació www.cambrareus.org .  La recepció de les candidatures es realitzarà a la seu del Consell fins el proper 31 de gener. Posteriorment es reunirà el panell de tast encarregat de la selecció i que estarà format per membres del Ple de la Cambra i professionals del sector (enòlegs, sommeliers, tècnics, docents i periodistes especialitzats).

El celler guanyador es donarà a conèixer durant la primera quinzena del proper mes de febrer i durant la propera primavera es presentarà públicament el vi guanyador degudament identificat amb l’etiqueta creada per la Cambra.

Articles Relacionats