Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es

5a Fira del Vi Solidari

Foto-1-ampollav.jpg

5a Fira del Vi Solidari

28 maig, 2015

Els humoristes Pep Plaza i Jordi LP van presentar aquest dimecres al restaurant Monvínic de Barcelona la cinquena edició d’El Masroig Vi Solidari, una iniciativa que gràcies a l’aportació de set cellers del Masroig (DO Montsant) permet unir vi i solidaritat amb l’objectiu de recaptar fons per a la recerca en càncer infantil.

Els humoristes Pep Plaza i Jordi LP van presentar aquest dimecres al restaurant Monvínic de Barcelona la cinquena edició d’El Masroig Vi Solidari, una iniciativa que gràcies a l’aportació de set cellers del Masroig (DO Montsant) permet unir vi i solidaritat amb l’objectiu de recaptar fons per a la recerca en càncer infantil.

Durant l’acte es va presentar l’edició 2015 d’El Masroig Vi Solidari, que es farà el dissabte 6 de juny al Masroig. La principal novetat d’aquest any és la celebració del cinquè aniversari amb una exposició que repassarà els anys de col·laboració amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu. També es tindrà un record especial per al nostre primer padrí, l’escriptor i periodista Joan Barril, desaparegut recentment.

Els cellers participants: Orto Vins, Coca i Fitó, Dit Celler, Cellers Can Blau, El Vi a Punt, Celler El Masroig i Mas de l’Abundància, trauran 2.300 ampolles de vi solidari, que es vendran a 10 euros durant la V Fira del Vi Solidari el proper 6 de juny. Per a aquells que no puguin assistir a la festa, hi haurà ampolles disponibles per comprar-ne on-line. www.vilaviniteca.es/shop

El Masroig Vi Solidari

En les quatre edicions de la fira, la iniciativa ja ha aportat gairebé 86.000 euros per a la recerca en càncer infantil que es desenvolupa a Sant Joan de Déu. La vila del Masroig s’aboca a aquest projecte amb l’organització de múltiples activitats de divulgació tant entorn del càncer infantil com dels actius del territori i que permeten potenciar la venda del vi solidari.

Etiqueta Vi Solidari 2015

Aquest any, vint-i-una escoles, amb 2.400 alumnes, han participat en la il·lustració de les etiquetes seguint la idea plantejada el 2013 des de l’estudi gràfic Atipus. Els nens de les escoles del Priorat i de la Ribera d’Ebre i els de l’Escola Rubió i Ors de Reus han estat els encarregats de pintar-les. L’objectiu és implicar-los i sensibilitzar-los en els valors de la solidaritat, la comprensió, l’esperança i la il·lusió.

En l’edició del 2015 també han col·laborat en la il·lustració els dibuixants Cristina Losantos, Josep Baqués, Elisenda Sala i Joan Pasqual.

Càncer infantil

Es calcula que a Catalunya es diagnostiquen cada any entre 170 i 200 casos de càncer infantil, la primera causa de mortalitat en nens i nenes de 5 a 14 anys, i la segona causa entre els de 15 a 24 anys, després dels accidents de trànsit.

El càncer infantil és considerat una malaltia minoritària; no es pot prevenir, i les mesures de detecció precoç que es fan als adults no són aplicables als nens. A la indústria farmacèutica no li és rendible investigar nous fàrmacs a causa de l’elevat cost que té desenvolupar-los.

Obra Social Sant Joan de Déu

L’Obra Social Sant Joan de Déu treballa per millorar la qualitat de vida de les persones en situació vulnerable, cercant la complicitat de persones, entitats, empreses i institucions.

Per això, promou la solidaritat a fi d’oferir una atenció integral que tingui en compte les diferents dimensions de cada persona (física, psicològica, social i espiritual) i sensibilitza la societat per trencar prejudicis i fomentar la inclusió social.

Els àmbits d'actuació de Sant Joan de Déu són la infància hospitalitzada, les persones amb problemes de salut mental, les persones amb discapacitats, les persones sense llar, les persones que tenen una malaltia crònica i la gent gran. Àmbits que es complementen amb projectes d'investigació social i biomèdica i cooperació internacional.

Articles Relacionats