Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca en es

Mas de l’Abundància

Home / Cellers / Mas de l’Abundància

Mas de l’Abundància

El Mas de l’Abundància és una finca única situada entre el riu Siurana i l’ermita de les Pinyeres. Té una orientació nord- nord-oest, i s’eleva des dels 100 metres sobre el nivell del mar vora el riu, fins als 160 vers l’ermita de les Pinyeres, que no ha deixat de tenir culte a la gran mare des de la prehistòria.

L’agricultura és ecològica i la producció total és de vint mil kg. L’edat de les vinyes és de 23 anys, excepte uns tres mil quilos que pertanyem a vinyes de 70/90 anys. La dimensió total de la finca és de 8 hectàrees de les quals n’hi ha quatre de plantades.

El clima és continental i el sòl és de llicorella (carbonífer terciari) amb deposicions superficials de panal (quaternari).

Les varietats plantades són cabernet sauvignon, vora el riu, amb un microclima molt semblant a Bordeus; i garnatxa fina i carinyena en les cotes més altres de plantes pre fil·loxèriques.

El Mas de l’Abundància, a part de tenir una miranda excepcional, posseeix una altra característica molt important: vinya, celler i habitatge formen part d’un conjunt.

Com que es tracta d’un sol “terroir” i petit, tenen una cura molt especial en l’agricultura i en el treball de celler.

Al Mas de l’Abundància fan tres vins; dos vins joves amb uns mesos de bóta i un vi de guarda amb un any/13 mesos de bóta de roure francès.

Adreça

Camí de Gratallops s/n, 43736, El Masroig

Telèfon

627471444

Articles Relacionats