Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca en es

El Vi dels 20

Home / Cellers / El Vi dels 20

El Vi dels 20

El Vi dels 20 és una iniciativa que comença el setembre de l’any 2009, fruit de la necessitat de rendibilitzar una finca propietat d’Albert Juanpere Artigas. Aquesta finca està situada al terme municipal de Falset, emmarcada dins les DO Siurana i Montsant.

Es va pensar en un projecte que fos original i alhora una forma diferent de poder vendre la producció de la finca, i va sorgir la idea de trobar un grup de gent interessada a comprar anualment una quantitat de vi i oli, que es va fixar en 60 ampolles de vi i 24 d’oli arbequí. No hi ha comercialització a públic en general.

Aquesta voluntat d’exclusivitat del producte, incentivada en detalls com per exemple el fet que l’etiqueta del vi i oli incorpora el nom de tots els socis i fins i tot es pot personalitzar per a cada un d’ells, fa que hagi resultat molt atractiu, especialment per a gent del centre i nord d’Europa i d’Amèrica del Nord. En l’actualitat, més del 60% del total dels 80 associats són de fora de l’estat espanyol. La producció de raïm s’adequa a la quantitat de vi que requereix cada any el club El Vi dels 20, estimant poder arribar a un topall màxim al voltant de 200 socis.

La finca passà a partir de l’anyada 2012 a ser qualificada de producció ecològica. En la bodega s’elaboren 4 vins, monovarietal garnatxa negra, cupatge de garnatxa, merlot i ull de llebre, un blanc de garnatxa blanca i finalment un rosat de merlot i garnatxa.

Adreça

Polígon 14, Parcel.la 113, 43730, Falset

Telèfon

616515012 / 606747427

Articles Relacionats