Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es

Excel·lents valoracions a La Guia 2015

DSC_0353.JPG

Excel·lents valoracions a La Guia 2015

25 novembre, 2014

La Guia de Vins de Catalunya ha tornat a reconèixer el treball dels cellers de la DO Montsant situant novament els seus vins entre els millors.

La Guia de Vins de Catalunya ha tornat a reconèixer el treball dels cellers de la DO Montsant situant novament els seus vins entre els millors. En l’edició 2015 de la guia de Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, quatre vins de la DO es troben entre els deu més ben valorats: Acústic Negre 2012 d’Acústic Celler, 9,76 punts; Pater 2011 de Ficaria Vins, 9,76 punts; De Calpino 2013 de Mas de l’Abundància, 9,76 punts, i Palell Garnatxa Peluda 2012 d’Orto Vins, 9,75 punts. De fet, De Calpino 2013 va ser reconegut també com el Millor Vi Blanc de la guia, premi que li va ser concedit “ex aequo” amb un vi de la DOQ Priorat.

Les excel·lents valoracions dels vins de la DO Montsant a La Guia de Vins de Catalunya es posen de manifest també pel fet que una trentena de vins superen el llindar dels 9,50 punts, valoració que defineix els vins Top segons la publicació. Aquesta trentena de vins corresponen a deu cellers de la DO. A banda dels anteriorment esmentats, també han situat vins entre els Top els cellers Vinyes Domènech, Agrícola Ulldemolins, Celler de Capçanes, Alfredo Arribas, Venus La Universal i Celler el Masroig. Pel que fa als vins Top, cal destacar el cas d’Acústic Celler, el celler català amb més referències per sobre dels 9,50 punts, amb un total de 9 vins.

En el que respecta a la valoració global dels cellers de la DO  Montsant, cal fer esment en què una vintena d’elaboradors superen la nota mitja dels 9 punts, valoració que s’extrau dels vins que han presentat a la guia.

Respecte a la valoració mitjana dels vins de la DO Montsant per tipus, els blancs han obtingut 9,23 punts; els blancs amb criança, 9,28 punts; els rosats, 8,69 punts; els negres, 9,06 punts; els negres amb criança, 9,04 punts, i els dolços i rancis, 8,56 punts.

5 troballes de La Guia de Vins

A banda de les puntuacions, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo dediquen un apartat de La Guia de Vins a les “Troballes”, vins que, entre d’altres, contenen sorpreses. En aquest apartat, els autors destaquen cinc vins de la DO Montsant.

D’una banda, De Calpino 2013 de Mas de l’Abundància i Bancal del Bosc Blanc 2013 de Vinyes Domènech. Els autors afirmen que si bé són “extrems oposats pel que fa a l’edat de la vinya, treballen en sintonia pel que fa a la maduresa del raïm i a l’expressió varietal de la garnatxa blanca”.

Èlia 2011 de Ficaria Vins és una altra de les troballes de La Guia de Vins. D’Èlia afirmen que “les companyes de la garnatxa semblen amagades darrere d’una expressió varietal molt fresca i madura. Poques ampolles, que haurien de tenir un preu diferent, força més alt, tenint en compte la seva qualitat”.

Per últim, entre les troballes de Jordi Alcover i Sílvia Naranjo també hi pareixen Finca Cucó Jove 2013 de Celler el Masroig i Ulldemolins Garnatxa 2013 d’Agrícola Ulldemolins. “Demostren que hi ha qualitat en molts vins negres joves que poden entrar en els menús més econòmics sense problemes, però afegint-hi molta qualitat”, afirmen. “Vins clàssics, de garnatxa o garnatxa-carinyena, frescs, coherents, rabiosament afruitats i alhora suaus”, conclouen.

Fotos de la presentación.

Articles Relacionats