Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca es
Endarrere
Destacats Projectes

PECT PRIORAT

Scroll

El PECT “Priorat – Montsant – Siurana” és un projecte de recerca i innovació que vol potenciar un model de desenvolupament a la comarca del Priorat que integri en un mateix eix el desenvolupament econòmic i la gestió sostenible del paisatge i dels recursos agrícoles i culturals de la comarca. L’objectiu final és la transformació econòmica mitjançant un fort component d’innovació, la generació de noves oportunitats, la millora de la qualitat i condicions de vida de la població, i la preservació i posada en valor del territori.

Cofinançat per la Unió Europea mitjançant el FEDER, les sigles PECT responen a “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del Priorat els socis impulsors són el Consell Comarcal del Priorat (coordinador del projecte), la DO Montsant, la DOQ Priorat, el PIMEC (Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya), i el VITEC (Parc Tecnològic del Vi).

Objectius

  • Conservar i millorar l’ús dels recursos naturals, i promoure una gestió en benefici de l’entorn natural.
  • Promoure el desenvolupament econòmic a partir de la valorització i comercialització dels recursos locals.
  • Comunicar i difondre de forma coherent la imatge del Priorat com a paisatge sostenible a partir dels valors distintius del territori.
  • Fomentar un model de desenvolupament sostenible basat en els recursos endògens, la preservació de la diversitat, l’autenticitat i les relacions de proximitat.

La DO Montsant en el marc del PECT

En el marc del PECT “Priorat – Montsant – Siurana”, la DO Montsant lidera l’operació que du per nom “Caracterització de la singularitat vitivinícola de la DO Montsant”. Els objectius d’aquesta operació són:

Actuació 1: Zonificació

Obtenir un mapa de zonificació de la denominació d’origen relacionat amb una caracterització geològica, climàtica, cultural i sensorial dels vins que s’hi produeixen.

Actuació 2: Wine Profile

Caracteritzar les dues varietats històriques de la DO Montsant, la garnatxa i la carinyena, gràcies a la realització d’unes microvinificacions de parcel·les determinades i la caracterització organolèptica d’aquestes.

Actuació 3: Market Lab DO Montsant

Unificar criteris sobre la qualitat, dirigint l’acció a la recerca de l’excel·lència i les preferències del mercat local, nacional i internacional.

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014 – 2020