© 2020, DO Montsant | Privacy
ca en
Uncategorized

Qualitat i futur

Des que la DO Montsant va néixer l’any 2001, els cellers que en formen part han hagut d’enfrontar-se al repte de fer-se un lloc en el competitiu mercat del vi. Amb esforç i mantenint-se sempre fidels a una filosofia i una manera de fer, la Denominació d’Origen Montsant ha passat de ser una de les revelacions dels darrers anys a convertir-se en un referent del panorama vitivinícola nacional i internacional.

Els elogis de gran part de la premsa especialitzada s’han vist reflectits també en els consumidors, i avui en dia els vins amb DO Montsant es troben a taules de més de 40 països. I és que gairebé la meitat dels vins que s’elaboren a Montsant (45%) es destina a l’exportació, principalment a Alemanya i els Estats Units.

Amb una producció de 6,2 milions d’ampolles al 2017, els cellers que conformen la DO Montsant es mantenen ferms en el seu propòsit de seguir sorprenent amb vins de qualitat.

El que converteix un bon vi en un gran vi és la capacitat de transmetre d’on prové

Fidelitat

El que converteix un bon vi en un gran vi és la capacitat de transmetre d’on prové, la fidelitat al seu territori d’origen. A Montsant, aquesta fidelitat es copsa en vins únics, que parlen de com un clima de contrastos, l’orografia accidentada, la variabilitat de sòls, les varietats de raïm i la mà de l’home són font de matisos. Aquests elements configuren vins singulars, vins amb identitat, vins que aporten diversitat i enriqueixen la DO i, alhora, la defineixen de manera global.