Scroll to top
© 2020, DO Montsant | Privacitat
ca en es

Portal del Montsant

Home / Cellers / Portal del Montsant

Portal del Montsant

Des del  celler ubicat a l’antiga Cooperativa de Marçà, Portal del Montsant elabora vins amb varietats històriques com la garnatxa i la carinyena, procedents de vinyes recuperades d’antics costers i bancals.

Les seves vinyes tenen gran variabilitat de sòls: calcaris amb predomini de materials sedimentaris com els llims, terrenys rogencs amb un alt contingut en argiles, sòls formats per sorres granítiques amb baixa proporció de matèria orgànica i escassa capacitat per retenir aigua, i terres de pissarra (llicorella) també baixes en matèria orgànica.

L’edat de les vinyes està, en molts casos,  en el llindar dels 70 anys. Les densitats de plantació són altes, conduïdes en vas i en marcs de plantació estrets.

Les vinyes situades més a prop de Marçà i Els Guiamets, al sud del Montsant, tenen un clima més mediterrani que les situades a El Molar o a Darmòs, més cap al sud-oest, que s’apropen una mica més al clima continental. Les diverses carinyenes resultants de cada finca tenen, per tant, diversitat de matisos que tot sovint són complementaris i enriquidors.

És per això que veremen, vinifiquen i fan la criança de cada parcel·la per separat. La paleta cromàtica que el territori ofereix és un valor que aprecien com únic. El respecte al que el territori ofereix és la base de la seva filosofia.

Adreça

C/ Dalt, 74, 43775, Marçà

Articles Relacionats